sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Ropo Hommiin !!

Nyt ollaan tosiaan tultu siihen pisteeseen, että todellisia töitä voidaan tehdä. Etsintä harjoittelua ollaan tehty paljon erilaisissa hyvin mielenkiintoisissa kohteissa. Osassa on ollut piilotettuja kohteita ja osa on ollut aivan oikeita kohteita. Molemmat hommat näyttävät toimivan hyvin, piilotetut kohteet löytyy ja löytyypä paljon sellaistakin mihin en ole mitään piilottanut. Tämä herättääkin omassa mielessäni epäilyksiä, että mitä se koira oikein ilmaisee...

Epäilyksiin lääke on ärsykekontrolli ja sen testaaminen hyvin yksinkertaisilla menetelmillä. Purkkirata siis jälleen käytössä! Purkki rata on oiva väline testata Ropoa vaikka joka keikan jälkeen. Laitetaan rataan kohde, joka voi vaihdella kesken session tai poistua kokonaan. Luonnollisestkaan koirahan ei saa ilmaista mitään jos kuumaa kohdetta ei ole radalla. Se mikä kehittää koiraa on nimenomaan virheet pyrin siihen, että Ropo tekee virheitä hallituissa harjoituksissa. Hallituissa harjoituksissa virheet voidaan korjata mutta todellisissa kohteissa virheisiin ei tietenkään voi puuttua. Testauksen kohteena on paljolti minun oma toimintani ja miten se vaikuttaa Ropon työskentelyy.

Tässä siis videokuvaa tästä ärsykekontrollin testauksesta ja kehittämisestä.

Kun virheet saadaan esiin ja niistä päästään yli niin oikea käytös on entistäkin vahvempi. Tästä on hyvä jatkaa etsintöjä oikeissa ja "keinotekoisissa" kohteissa, perusharjoittelua ja "kalibrointia" unohtamatta.

Tässä vielä toinen video tuosta ärsykekontrollista, joka on aivan perustavanlaatuinen ja erittäin tärkeä asia. Tällä videolla lähdetään tyhjälle radalle, joka tuntui olevan kohtuullusen haastavaa.

1 kommentti: