maanantai 10. kesäkuuta 2013

Neljäs etäjakso

No joo.. Nyt on sitten lähijaksot lusittu ja Roposta pitäis tulla valmista kamaa aivan pikimmiten tekemistä kuitenkin tuntuu olevan pilvinpimein... Viimeisellä etäjaksolla onkin harjoiteltu yleistämistä. On yleistetty uusia hajuja elikkäs home/rakennusmateriaaliyhdistelmiä. Toki ollaan pyritty yleistämään toimintaa erilaisiin paikkoihin ja ollaan tehty pieniä etsintäharjoituksia työmaalla, autotallissa ja kotona.



Elikkäs kun palauduttiin viimeiseltä lähijaksolta jatkettiin harjoittelua etsintä puuhissa yleistämällä etsintää uusiin paikkoihin.
Ilmaisukäytös on kärsinyt sammuttamisen aikana ja ilmaisu on tällähetkellä aika heikko etenkin jos kohde on seinällä, jossa tassua ei saa pysymään ilmaisu on pelkkä raapaisu.
Ilmaisua päätin ruveta parantamaan sijoittamalla kohteen aluksi helpompaan paikkaan (jollekkin tasolle tai purkkirataan) johon se on helppo ilmaista. Purkkirataharjoitusten yhteydessä lisäsin uuden hajuyhdistelmän. Uutta hajua laitoin vanhan hajun sekaan ensin vähän ja pikkuhiljaa siirryin pelkästään uuteen hajuun, kokeilin vielä vanhaakin hajua ja Ropo ilmaisee kyllä molemmat hienosti. Purkkiradalla sammutin myös terveen puun hajun tai ainakin Ropo tunnistaa että kimmassa purkissa on enemmän itiöitä (ilmaisee tiedettävästi homeisen puun). No tämä purkkiradasta.

Olen tällähetkellä yleistänyt "uutta" hometta lattialle korkkeihin ja piilottanut kohtuullisen helppoihin paikkoihin. Etsintä/yleistys tehtävän aikana lisäsin purkkirataan myös täysin uuden yhdistelmän ja Ropo ensin jätti ilmaisematta mutta palasi myöhemmin tuonkin purkin ilmaisemaan.

Ropo toimii yleensä todella hienosti, eikä ilmaise väärin vaikka kuumaa ei olisi ollenkaan. Mutta se mikä on huolestuttavaa pihaan tuleva auto tai lasten kiljahdukset pihalla herättävät Ropon mielenkiinnon ja tämän jälkeen virhe ilmaisuja saattaa tulla enemmänkin. Luultavasti riittävä häiriö aiheuttaa sen, että homma keskeytyy hetkallisesti ja sitten kokeillan ilmaista kaikki purkit ja purnukat...hmmm... Täytyy varmaan ottaa lapset mukaan treeneihin ja yleistää toimintaa vaikka lapsia tai muita ihmisiä olisikin ympärillä...

Tästä eteenpäin:
-Yleistetään paljon erilaisia home yhdistelmiä (5-10)
-Sammutetaan ilmaisut yleisimmistä puhtaista rakennusmateriaaleista.
-Parannetaan ilmaisua sijoittamalla kohde pikkuhiljaa vaikeammin ilmaistaviin paikkoihin.
(hankalissa paikoissa vähempi riittää ja pyritään naksauttamaan ennen raapimiskäytöstä)
-Erilaissin yleisiin häiriöihin "siedättäminen" (muut ihmiset, lapset..)
-Yleistetään hajujen sijaintia ja käytetään "naturellia" hajun lähdettä. Jemmataan haju niin, että sitä ei voi nähdä (listan väliin tms..) Näin saadaan etsintä yleistettyä ja kohdistettua paikkoihin josta homeen haju voi todellisuudestakin ilmaantua.

Tästä onkin kiva jatkaa tekemistä ainakin riittää monellakin osa-alueella, mistähän sitä vain aloittaisi...

Laittelen videoita aina matkan varrelta kunhan saan niitä ladattua tänne nettiin..

Vähän vielä suunnitelman runkoa etenemisestä: Käytännössä :D etenen yllä selostamani listan mukaan mutta jokaisen uuden hajun kohdalla ajan/yleistän sen läpi aina pieniin etsintäharjoituksiin asti. Näin kehittyy yleistämisen yhteydessä myös ilmaisun kesto helpommissa harjoituksissa, etsintäkäytös, häiriöt ja kesto.

1 kommentti:

  1. heippa! lueskelin tätä sun blogia ja roopesta on kyllä tullu tosi taitava:) selvästi nauttii ku sen kans touhutaan ja se saa oppia uusia asioita ja käyttää päätään ! kyllä lähti roope parhaaseen maholliseen kotiin:) iso halaus roopelle ja tsemppiä jatkoon ! T sara:)

    VastaaPoista